Jeste li znali da je Villa Antea, smještena na imanju od 5000 četvornih metara, okružena malim obiteljskim maslinikom u kojem se brinemo za više od 100 stabala maslina, kao i zasađenim stablima tartufa koji rastu u simbiozi s hrastom kao simbolom vegetacije Istre.
Naše maslinovo ulje prvenstveno koristimo za vlastite potrebe, stoga je naše ulje zdravo, ekološki prihvatljivo i bez štetnih aditiva. Pružamo male količine vrhunskog maslinovog ulja prvenstveno prijateljima i dugogodišnjim gostima.
Osim maslina, naš vrt obiluje i mediteranskim biljem poput lavande, ružmarina, origana, mente i majčine dušice, u kojima gosti mogu uživati i koristiti ih u kuhinji.
Proizvodnja maslinovog ulja ima dugu povijest na području Istre, koja se nalazi u sjevernom Jadranu. Stari Grci i Rimljani prepoznali su kvalitetu maslinovog ulja proizvedenog u regiji i bila je vrijedna roba za trgovinu.
U srednjem vijeku samostani i plemićke obitelji u Istri počinju masovnije uzgajati maslinike. Dobiveno maslinovo ulje koristilo se u kulinarske i medicinske svrhe.
Istra je danas poznata po visokokvalitetnom maslinovom ulju koje se proizvodi od raznih sorti maslina, među kojima su istarska bijela, oblica i leccino. Regija također ima niz malih, obiteljskih proizvođača maslinovog ulja koji su posvećeni očuvanju tradicionalnih metoda proizvodnje.
Općenito, proizvodnja maslinovog ulja u Istri ima bogatu povijest te je i dalje važan dio gospodarstva i kulture regije.